Algemeen | Sport | Politiek | Morgen | Ondernemend | Uitgaan | Twentenaar | Column
ALGEMEEN
ONTEVREDENHEID OVER PASSIVITEIT DINKELLANDSE BURGEMEESTER INEKE BAKKER
Geschreven op: 14 april 2017

Politiek betreurt het dat zij zelfs niet op de winkel past

door René Leget DENEKAMP - De onvrede over het (dis)functioneren van waarnemend burgemeester Ineke Bakker zwelt aan in de Dinkellandse politiek. De fracties in de gemeenteraad vinden dat zij totaal onzichtbaar is en zelfs niet eens op de winkel past.

Dit blijkt uit een rondgang langs de fracties.

Daarbij valt het op dat niemand zich positief uitlaat over Bakker, die ruim een jaar geleden aantrad als waarneemster nadat mr. Roel Cazemier net op tijd het zinkende schip verliet door via het achterhouden van informatie er in slaagde om tot burgemeester van de Krimpenerwaard te worden benoemd.

Aangezien Cazemier snel vertrok was er geen tijd voor een sollicitatieprocedure die tot een Kroonbenoeming had moeten leiden. In het belang van 'de continuïteit van het lokale bestuur' benoemde de Overijsselse Commissaris van de Koning oud-VVD-gedeputeerde Bakker tot 'tussenpaus'.

De fracties betreuren het dat er niet is geluisterd naar hun wens dat er een waarnemer zou komen die niet alleen op de winkel zou passen. Bakker maakt deze verwachting niet waar, want zij wordt verweten ook nog niets eens op de winkel te passen.

Pikant detail is dat Benno Brand, destijds de fractievoorzitter die min of meer een waarnemer eiste die niet alleen op de winkel zou passen, inmiddels als VVD-wethouder met Ineke Bakker samenwerkt in het college.

Om die reden wordt het betreurd dat het tijdelijke verblijf van Bakker als gevolg van de gewijzigde politieke omstandigheden - door een bestuurscrisis is het zittende Lokaal Dinkelland/CDA-college ontbonden en vervangen door een nieuw dagelijks bestuur dat bestaat uit bestuurders van CDA, VVD en ABD - is verlengd.

De Dinkellandse politiek had van Bakker verwacht dat zij had gestimuleerd dat er echt werk wordt gemaakt van de uitvoering van de conclusies en aanbevelingen in het rekenkamerrapport over het 'DinkellandWerkt!-debacle'. Sinds het rapport is omarmd door de raad en het college is het oorverdovend stil gebleven.

Bakker wacht steeds maar af en grijpt ook niet in als burgers tussen wal en schip komen. Laatst  liep een client van de sociale dienst te hoop over de asociale behandeling die zij van ambtenaren heeft gekregen. Bakker zat er bij en keek er naar en maakte haar rol als 'burgermoeder' totaal niet waar.

Hoewel de Dinkellandse politiek eigenlijk nu al van Bakker af wil, wordt daar toch vanaf gezien omdat naar verwachting eind dit jaar, begin 2018 een nieuwe burgemeester aantreedt die wel krachtdadig moet gaan optreden.OVERIG NIEUWS
WILDERS BESCHOUWT ZEGE LE PEN ALS 'OVERWINNING PATRIOTTEN'
BEELDEN BEWIJZEN DAT POLITIE-INVAL IN HOME VAN 'VAK P' NIET PROFESSIONEEL WAS
GROEN LICHT VOOR PARK MET 69.000 ZONNEPANELEN IN OVERDINKEL
DODE BIJ EXPLOSIE VEENDAM, DRIE LICHTGEWONDEN
'COLLEGE B. EN W. DINKELLAND PLEEGT POLITIEKE ZELFMOORD BIJ VERKOOP AANDELEN TWENCE''
ONTEVREDENHEID OVER PASSIVITEIT DINKELLANDSE BURGEMEESTER INEKE BAKKER
PvdA OVERIJSSEL BOTST MET PARTIJLEIDER ASSCHER OVER UITSLUITING PVV
MUNSTERMAN LAAKT WEIGERING FC TWENTE OM BEZWAAR TE MAKEN TEGEN DE STRAF DIE DE UEFA DE CLUB OPLEGDE
'VERBREDING N 35 MAG NIET STOPPEN BIJ RAALTE'
VERWARDE MAN RIJDT MET ZIJN AUTO HUIS BINNEN
SUPPORTERSHOME FC TWENTE GAAT OP KORTE TERMIJN DICHT
DINKELLAND KIEST NOODGEDWONGEN VOOR HET INCASSEREN VAN 6 MILJOEN EURO DOOR VERKOOP AANDELEN TWENCE
FNV EIST FONDS VAN 800 MILJOEN VOOR WERKNEMERS KOLENCENTRALES DIE HUN BAAN KWIJTRAKEN
'ONDERNEMERS ZIJN AAN ZET, NIET DE DINKELLANDSE POLITIEK'
DINKELLAND EN TUBBERGEN WILLEN HUN AANDELEN TWENCE VERKOPEN
Algemeen | Sport | Politiek | Morgen | Ondernemend | Uitgaan | Twentenaar | Column