Algemeen | Sport | Politiek | Morgen | Ondernemend | Uitgaan | Twentenaar | Column
ALGEMEEN
ONTEVREDENHEID OVER PASSIVITEIT DINKELLANDSE BURGEMEESTER INEKE BAKKER
Geschreven op: 14 april 2017

Politiek betreurt het dat zij zelfs niet op de winkel past

door René Leget DENEKAMP - De onvrede over het (dis)functioneren van waarnemend burgemeester Ineke Bakker zwelt aan in de Dinkellandse politiek. De fracties in de gemeenteraad vinden dat zij totaal onzichtbaar is en zelfs niet eens op de winkel past.

Dit blijkt uit een rondgang langs de fracties.

Daarbij valt het op dat niemand zich positief uitlaat over Bakker, die ruim een jaar geleden aantrad als waarneemster nadat mr. Roel Cazemier net op tijd het zinkende schip verliet door via het achterhouden van informatie er in slaagde om tot burgemeester van de Krimpenerwaard te worden benoemd.

Aangezien Cazemier snel vertrok was er geen tijd voor een sollicitatieprocedure die tot een Kroonbenoeming had moeten leiden. In het belang van 'de continuïteit van het lokale bestuur' benoemde de Overijsselse Commissaris van de Koning oud-VVD-gedeputeerde Bakker tot 'tussenpaus'.

De fracties betreuren het dat er niet is geluisterd naar hun wens dat er een waarnemer zou komen die niet alleen op de winkel zou passen. Bakker maakt deze verwachting niet waar, want zij wordt verweten ook nog niets eens op de winkel te passen.

Pikant detail is dat Benno Brand, destijds de fractievoorzitter die min of meer een waarnemer eiste die niet alleen op de winkel zou passen, inmiddels als VVD-wethouder met Ineke Bakker samenwerkt in het college.

Om die reden wordt het betreurd dat het tijdelijke verblijf van Bakker als gevolg van de gewijzigde politieke omstandigheden - door een bestuurscrisis is het zittende Lokaal Dinkelland/CDA-college ontbonden en vervangen door een nieuw dagelijks bestuur dat bestaat uit bestuurders van CDA, VVD en ABD - is verlengd.

De Dinkellandse politiek had van Bakker verwacht dat zij had gestimuleerd dat er echt werk wordt gemaakt van de uitvoering van de conclusies en aanbevelingen in het rekenkamerrapport over het 'DinkellandWerkt!-debacle'. Sinds het rapport is omarmd door de raad en het college is het oorverdovend stil gebleven.

Bakker wacht steeds maar af en grijpt ook niet in als burgers tussen wal en schip komen. Laatst  liep een client van de sociale dienst te hoop over de asociale behandeling die zij van ambtenaren heeft gekregen. Bakker zat er bij en keek er naar en maakte haar rol als 'burgermoeder' totaal niet waar.

Hoewel de Dinkellandse politiek eigenlijk nu al van Bakker af wil, wordt daar toch vanaf gezien omdat naar verwachting eind dit jaar, begin 2018 een nieuwe burgemeester aantreedt die wel krachtdadig moet gaan optreden.OVERIG NIEUWS
» RENÉ LEGET | 1958 - 24 MEI - 2017
» SCHIPPERS ZET D66 EN CHRISTENUNIE ONDER DRUK
» POSITIE VVD-PARTIJVOORZITTER ONHOUDBAAR NA AANGIFTE WEGENS OPLICHTING
» FORMATIE VVD/CDA/D66/GROENLINKS-REGERING IS MISLUKT
» 'KANS IS GROOT DAT CDA KABINETSFORMATIE LAAT MISLUKKEN'
» OG3NE IS TELEURGESTELD OVER ELFDE PLEK OP SONGFESTIVAL
» KABINETSFORMATIE VERLOOPT STROEF DOOR VERZET VAN CDA TEGEN MILIEUTAKS
» RAAD DINKELLAND NEEMT BURGEMEESTERSSOLLICITANTEN IN DE MALING
» 'ER WORDT NIET GEMORRELD AAN VERHOOGDE MAXIMUM SNELHEID VAN 130 KM PER UUR'
» OOK THUIS VIA LIVE VERBINDING GENIETEN VAN BEVRIJDINGSFESTIVAL IN ZWOLLE
» NEDERLAND HERDENKT ALLEN DIE HUN LEVEN OPOFFERDEN VOOR DE VRIJHEID
» POLITIE EN JUSTITE IN HET NAUW DOOR ONDERZOEK NAAR OMSTREDEN INVAL IN GROLSCH VESTE
» POLITIE GAAT ER VANUIT DAT 27-JARIGE DENEKAMPER ALLEEN DE RUIM 10 BRANDEN STICHTTE
» TWENTE IN DE BAN VAN MOGELIJK PYROMANEN
» DENEKAMPSE ANNEKE MUNDT NU EENS EEN BEVOORRECHT MENS
Algemeen | Sport | Politiek | Morgen | Ondernemend | Uitgaan | Twentenaar | Column