Algemeen | Sport | Politiek | Morgen | Ondernemend | Uitgaan | Twentenaar | Column
COLUMN
TWEEDE BESTUURSCRISIS DINKELLAND DREIGT
Geschreven op: 18 april 2017

Wethouder Alfons Steggink en het Dinkellandse college van B. en W. spelen met vuur door ondanks de kritiek van de meerderheid van de gemeenteraad toch in de aandeelhoudersvergadering van Twence te gaan pleiten voor verkoop van de aandelen.

Mocht men zo dom zijn, dan is een tweede bestuurscrisis binnen één jaar een feit.

Niet het college of de eigenwijze en de domme ambtenaren van Noaberkracht maken in Dinkelland de dienst uit, maar de gemeenteraad.

Kennelijk is het kwartje nog steeds niet gevallen bij die eigenwijze kliek op het gemeentehuis in Denekamp.

Vooral wethouder Steggink moet oppassen. Hij wordt onmiddellijk naar huis gestuurd als hij geen boodschap heeft aan het amendement van de raad waarin staat dat de aandelen Twence niet verkocht mogen worden.

Hij kan een onbezorgde oude dag wel op zijn buik schrijven als hij blijft drammen. Steggink zal langer moeten doorwerken buiten de politiek om straks drie keer per jaar met vakantie te kunnen.

Hij moet zich realiseren dat de gemeenteraad bepaalt wat er gebeurt. Zoals de zaken er nu voor staan helpt coalitiepartij ABD de oppositiepartijen Lokaal Dinkelland, PvdA en D66 aan een meerderheid tegen de aandelenverkoop.

ABD-woordvoerder Henk Meijer heeft daarover keiharde en duidelijke uitlatingen gedaan op Twente@ctueel.

Zijn fractie heeft het college aan een meerderheid geholpen onder de voorwaarde dat er extra aandacht geschonken zou worden aan duurzaamheid, zoals de toepassing van energiebesparende technieken in  de Dorper Esch, zwembad De Kuiperberg en andere gebouwen van de gemeente,

De verkoop van aandelen Twence en daarmee ook het verbreken van de banden met dit bedrijf staat haaks op het beleid dat ABD wil. Daarmee komt de steun aan het college te vervallen.

Het is daardoor zeker denkbaar dat binnen één jaar een tweede bestuurscrisis in Dinkelland uitbreekt. In plaats van dit gevaar weg te nemen heeft waarnemend burgemeester Ineke Bakker alleen maar olie op de golven gegooid door wethouder Steggink er op te wijzen dat hij vast moet houden aan de inmiddels omstreden aandelenverkoop.

Bakker speelt dus ook met vuur. Straks wordt ook zij weggestuurd, omdat er niet wordt geluisterd door de raad (lees het volk).

Het is op deze plaats al eerder betoogd: het is niet de taak van de gemeenteraad om het college in het zadel te houden. Controle dient centraal te staan. Dat betekent dat het college gecorrigeerd moet worden als voorstellen niet goed doordacht zijn.

ABD-raadslid Meijer heeft klare wijn geschonken. B. en W. van Dinkelland moeten luisteren naar de gemeenteraad en het voorstel voor verkoop van aandelen gewoon intrekken.

Het college is gewaarschuwd!

 

 OVERIG NIEUWS
Karin Mulders is een grote huichelaar door actie niet te beschouwen als een politieke activiteit
DE ARROGANTIE DRUIPT ER VANAF BIJ D66-VOORMAN PECHTOLD
ANGST REGEERT IN DINKELLAND DOOR CHANTAGEPRAKTIJKEN 'NOABERKRACHT'
PvdA-STER KARIN MULDERS BEDRIJFT POLITIEK VIA FACEBOOK VANAF IBIZA
DE WYLLANDRIE IS SPECULATIEOBJECT VAN LOUCHE ZAKENLIEDEN GEWORDEN
FEYENOORD DREIGT DE KAMPIOEN VAN DE ARMOEDE TE WORDEN
ONDERZOEK ZOU WEL EENS GEVOLGEN KUNNEN HEBBEN VOOR KNOL EN WESTERHOFF
Korpschef Akerboom moet opstappen na poging chantage De Telegraaf
EXTRA VRIJE DAG VOOR AMBTENAREN OP KOSTEN VAN DE BURGERS IS A-SOCIAAL
SCHAF DIE KONINKLIJKE ONDERSCHEINDINGEN AF
Politie en Justitie moeten gemaakte fouten bij inval in home 'Vak P' toegeven
TWEEDE BESTUURSCRISIS DINKELLAND DREIGT
GEMEENTERAAD DINKELLAND IS A-SOCIAAL
STATEN VAN OVERIJSSEL MOETEN MEER HUN TANDEN LATEN ZIEN
OPTREDEN POLITIE IN GROLSCH VESTE VERGT NADER ONDERZOEK
Algemeen | Sport | Politiek | Morgen | Ondernemend | Uitgaan | Twentenaar | Column