Algemeen | Sport | Politiek | Morgen | Ondernemend | Uitgaan | Twentenaar | Column
COLUMN
OPTREDEN POLITIE IN GROLSCH VESTE VERGT NADER ONDERZOEK
Geschreven op: 07 april 2017

De gemeenteraad van Enschede doet er verstandig aan een nader onderzoek te eisen naar de wijze waarop de politie donderdagavond tijdens de wedstrijd FC Twente - PSV heeft opgetreden tegen drugshandel in het supportershome van FC Twente in stadion de Grolsch Veste.

Zijn er niet te grote risico's genomen door mensen die in vak P stonden al tijdens de wedstrijd te sommeren dat zij het stadion moesten verlaten? Was het niet veel verstandiger geweest om dat in alle rust na de wedstrijd te doen?

Bij dergelijke optredens moet het middel dat is ingezet - een politiemacht bestaande uit me-ers en agenten te paard - in redelijke verhouding staan tot de ernst van de strafbare feiten waarvan sprake zou zijn.

Uit de voorlopige resultaten van de drugsactie blijkt dat de politie weinig tot geen resultaat heeft geboekt. Er is sprake van een geringe drugsvangst en maar een paar - maar vijf -  aanhoudingen. Op grond daarvan kan de conclusie worden getrokken dat de politie-inzet inderdaad buiten proporties is geweest.

Het magere resultaat staat in geen enkele verhouding tot het machtsvertoon.

Uit de beelden die op You Tube en andere sociale media zijn verschenen is nu al af te leiden dat het optreden van de politie buiten proporties is geweest. Er werden grote risico's genomen door mensen in een vak in het nauw te drijven.

Het lijkt er op dat er niet bepaald slim is opgetreden.

Rondom het stadion werden onschuldige mensen door politiepaarden overlopen. Er zijn onschuldige mensen - willekeurige voorbijgangers - gewond geraakt. Daarvoor zal de politie zich moeten verantwoorden.

De politie wist al veel langer dat het supportershome als 'drugscafe' fungeert en dat  daar de dienst wordt uitgemaakt door lieden die het gezag ondermijnen en hun eigen koninkrijkjes hebben gecreeerd door daar een verdeel- en heerspolitiek te voeren.

Waarom is daar door de club, politie en justitie niet eerder tegen opgetreden?

Het lijkt er op dat daarmee veel te lang is gewacht, waardoor de situatie is geéscaleerd. Was er eerder opgetreden dat had men dit probleem nog in de kiem kunnen smoren, maar nu is deze kwestie ernstig uit de hand gelopen.

Veel jongeren gaan allang niet meer voor het voetbal naar de Grolsch Veste. Zij willen daar drugs scoren! Door het slappe, tolerante beleid is de situatie daar compleet uit de hand gelopen.

Ouders die denken dat hun zoon naar voetballen gaat, moeten nu tot de ontdekking komen dat hun kroost bij FC Twente gemakkelijk aan drugs kan komen.

Daar bestaat maar een remedie tegen: het supportershome voor onbepaalde tijd sluiten en er voor zorgen dat de club weer de baas wordt in deze ruimte en niet een paar criminelen die alleen maar over de ruggen van jongeren geld willen verdienen.

Het is te gek voor woorden dat via het supportershome van FC Twente de drugshandel wordt gefaciliteerd. Velen zijn daarvan al tijden op de hoogte. Het optreden als zodanig is goed, maar het komt allemaal veel te laat en er kunnen vraagtekens worden geplaatst  bij de bepaald niet slimme wijze waarop de politie optrad.

Het is uitermate dom om al tijdens de wedstrijd een stadion gedeeltelijk te ontruimen. Dat leidt alleen maar tot een escalatie van geweld.

Om in de toekomst dergelijke vertoningen te voorkomen zal de Enschedese gemeenteraad een stevig debat met de burgemeester moeten voeren, waarvan de uitkomst wel eens zou kunnen zijn dat de wijze waarop de politie optrad eens kritisch tegen het licht wordt gehouden! 

 OVERIG NIEUWS
Karin Mulders is een grote huichelaar door actie niet te beschouwen als een politieke activiteit
DE ARROGANTIE DRUIPT ER VANAF BIJ D66-VOORMAN PECHTOLD
ANGST REGEERT IN DINKELLAND DOOR CHANTAGEPRAKTIJKEN 'NOABERKRACHT'
PvdA-STER KARIN MULDERS BEDRIJFT POLITIEK VIA FACEBOOK VANAF IBIZA
DE WYLLANDRIE IS SPECULATIEOBJECT VAN LOUCHE ZAKENLIEDEN GEWORDEN
FEYENOORD DREIGT DE KAMPIOEN VAN DE ARMOEDE TE WORDEN
ONDERZOEK ZOU WEL EENS GEVOLGEN KUNNEN HEBBEN VOOR KNOL EN WESTERHOFF
Korpschef Akerboom moet opstappen na poging chantage De Telegraaf
EXTRA VRIJE DAG VOOR AMBTENAREN OP KOSTEN VAN DE BURGERS IS A-SOCIAAL
SCHAF DIE KONINKLIJKE ONDERSCHEINDINGEN AF
Politie en Justitie moeten gemaakte fouten bij inval in home 'Vak P' toegeven
TWEEDE BESTUURSCRISIS DINKELLAND DREIGT
GEMEENTERAAD DINKELLAND IS A-SOCIAAL
STATEN VAN OVERIJSSEL MOETEN MEER HUN TANDEN LATEN ZIEN
OPTREDEN POLITIE IN GROLSCH VESTE VERGT NADER ONDERZOEK
Algemeen | Sport | Politiek | Morgen | Ondernemend | Uitgaan | Twentenaar | Column