Algemeen | Sport | Politiek | Morgen | Ondernemend | Uitgaan | Twentenaar | Column
COLUMN
PvdA-STER KARIN MULDERS BEDRIJFT POLITIEK VIA FACEBOOK VANAF IBIZA
Geschreven op: 13 mei 2017

Hoe decadent en dom kan je zijn door als vakantievierende salon socialist vanaf Ibiza de Denekampers via Facebook op te roepen om toch vooral bezwaarschriften in te dienen tegen de dreigende sloop van de bouwvallige voormalige boerderij aan de Meester Mulderstraat.

Als dit de manier is waarop de PvdA weer uit het diepe dal wil klimmen, dan is de opheffing van de PvdA zeer nabij.

Het raadscommissielid Karin Mulders helpt haar partij door haar aanpak van de regen in de drup.

Zij werpt zich op als de 'redder van boerderij Aveskamp' door dit pand, dat al jaren leeg staat, te verbouwen tot kinderboerderij annex theehuis.

Daarbij maakt zij de fout dat het initiatief niet van haar, maar vanuit de bevolking moet komen. Het is niet de taak van een gemeente, laat staan van een politieke partij, om dergelijke voorzieningen te realiseren of te exploiteren. Het particulier initiatief zal dat moeten doen.

Zoals de zaken er nu voor staan is er geen voldoende animo in de wijk om de schouders te zetten onder een dergelijk project. Het is alleen al om die reden niet verantwoord om hier nog langer tijd en energie in te steken.

Mocht de PvdA, die zich met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen voor volgend jaar nu al wil profileren, zich hier toch sterk voor willen maken dan zal Mulders via fractievoorzitter Severijn een uitgewerkt plan moeten indienen in de gemeenteraad, waarin klip en klaar staat waar de benodigde 700.000 euro vandaan moet komen.

Als de PvdA-fractie dat niet doet, dan hebben de sociaal democraten geen recht van spreken.

Nog los van het feit dat het geen taak van een politieke partij is om gebouwen te realiseren en te exploiteren, is het ook uit den boze om burgers op te roepen tot burgerlijke ongehoorzaamheid. Dit onder het mom van als we onze zin niet krijgen dan gaan we de boel traineren door bezwaarschriften tegen woningbouw in te dienen.

Hoe kinderachtig kan je zijn!

Mulders weet totaal niet hoe het werkt. Politiek bedrijf je niet via Facebook door het volk vanuit een zwembad op Ibiza en met een glas wijn onder handbereik toe te spreken.

Het volk laat zich niet de les lezen. Burgers zijn tegenwoordig mondig genoeg om zelf te bepalen waar zij behoefte aan hebben, daar hebben zij vakantievierende raadscommissieleden van de PvdA die zomaar wat roep toeteren niet voor nodig.

Het gaat Mulders helemaal niet over de inhoud. Zij doet het zwijgen er toe als zij op haar standpunten wordt aangesproken.

Van het recht op 'hoor en wederhoor' dat Twente@ctueel haar heeft geboden maakt zij geen gebruik. In plaats daarvan stuurt zij een advocaat op de redactie af met de eis dat de foto's die zij zelf op het openbare gedeelte van haar Facebook-pagina heeft gezet onmiddellijk verwijderd moeten worden.

Wel zelf de publiciteit zoeken door zelfs vanaf Ibiza op te roepen tot burgerlijke ongehoorzaamheid - dien vooral een bezwaarschrift in tegen de sloop van boerderij Aveskamp -  en als daar dan over wordt geschreven niet thuis te geven en je dan te beroepen op de schending van het portretrecht  en de privacy als foto's die Mulders zelf op Facebook heeft gezet worden gepubliceerd.

Je prikt hier zo door heen. Wel net doen alsof het om de inhoud gaat, maar als er wordt gevraagd om met een concreet voorstel te komen dan niet thuis geven.

Mulders roept maar wat, babbelt via de sociale media met 'vrienden' die elkaar alleen naar de mond praten, maar bereikt uiteindelijk niets omdat de gewone man waarvoor de PvdA zegt op te komen totaal wordt genegeerd. De kiezers hebben dat op 15 maart keihard afgestraft en zullen dat tijdens de gemeenteraadsverkiezingen weer doen als de PvdA vanaf Ibiza via Facebook op een decadente en salon socialistische wijze politiek blijft bedrijven.

We weten nu wel hoe de PvdA Dinkelland politiek bedrijft. Het is niet voor niets dat de sociaal democraten maar één zetel in de raad hebben. Als de partij zo door gaat dan wordt volgend jaar bij de gemeenteraadsverkiezingen niet eens de kiesdrempel gehaald.

Misschien is het voor Mulders en de PvdA maar beter dan zij op Ibiza blijft, dat is altijd nog beter dan te praten als een kip zonder kop! OVERIG NIEUWS
Karin Mulders is een grote huichelaar door actie niet te beschouwen als een politieke activiteit
DE ARROGANTIE DRUIPT ER VANAF BIJ D66-VOORMAN PECHTOLD
ANGST REGEERT IN DINKELLAND DOOR CHANTAGEPRAKTIJKEN 'NOABERKRACHT'
PvdA-STER KARIN MULDERS BEDRIJFT POLITIEK VIA FACEBOOK VANAF IBIZA
DE WYLLANDRIE IS SPECULATIEOBJECT VAN LOUCHE ZAKENLIEDEN GEWORDEN
FEYENOORD DREIGT DE KAMPIOEN VAN DE ARMOEDE TE WORDEN
ONDERZOEK ZOU WEL EENS GEVOLGEN KUNNEN HEBBEN VOOR KNOL EN WESTERHOFF
Korpschef Akerboom moet opstappen na poging chantage De Telegraaf
EXTRA VRIJE DAG VOOR AMBTENAREN OP KOSTEN VAN DE BURGERS IS A-SOCIAAL
SCHAF DIE KONINKLIJKE ONDERSCHEINDINGEN AF
Politie en Justitie moeten gemaakte fouten bij inval in home 'Vak P' toegeven
TWEEDE BESTUURSCRISIS DINKELLAND DREIGT
GEMEENTERAAD DINKELLAND IS A-SOCIAAL
STATEN VAN OVERIJSSEL MOETEN MEER HUN TANDEN LATEN ZIEN
OPTREDEN POLITIE IN GROLSCH VESTE VERGT NADER ONDERZOEK
Algemeen | Sport | Politiek | Morgen | Ondernemend | Uitgaan | Twentenaar | Column