Algemeen | Sport | Politiek | Morgen | Ondernemend | Uitgaan | Twentenaar | Column
COLUMN
ANGST REGEERT IN DINKELLAND DOOR CHANTAGEPRAKTIJKEN 'NOABERKRACHT'
Geschreven op: 15 mei 2017

De Dinkellandse gemeenteraad moet korte metten maken met de chantagepraktijken die sommige ambtenaren van 'Noaberkracht' toepassen om hun zin te krijgen.

Deze misstand, waarvan de Rossumse voetbalvereniging RSC de dupe dreigt te worden, wordt morgenavond door de D66-fractie aan de orde gesteld in de vergadering van de algemene raadscommissie.

Het is te gek voor woorden dat (top)ambtenaren van 'Noaberkracht', buiten het college van B. en W. en de gemeenteraad om, mensen en verenigingen onder druk zetten om akkoord te gaan met maatregelen waar zij eigenlijk tegen zijn.

Deze criminele praktijken staan niet op zichzelf. Er komen steeds meer signalen dat 'Noaberkracht' mensen dwingt via onoirbare praktijken.

Dat is niet alleen laakbaar, maar ook nog eens strafbaar. Ontslagen mogen dan ook niet worden uitgesloten!

Alle reden om deze kwestie tot op de bodem uit te zoeken en tevens een onafhankelijk rekenkameronderzoek te laten instellen naar het reilen en zeilen bij deze machtige ambtenarenorganisatie, die bestaat uit een veel te zware top en disfunctionerende medewerkers die hun eigen falen verdoezelen door er chantagepraktijken op na te houden.

Het meest erge is dat alles buiten B. en W. en de gemeenteraad om is gegaan. Daaruit blijkt dat 'Noaberkracht' zich heeft ontwikkeld tot een Staat in een Staat, zonder  dat de politiek verantwoordelijke bestuurders hier iets van weten.

Het is te triest voor woorden dat bestuursleden van RSC, maar ook van tal van andere verenigingen in Dinkelland, angstvallig hun mond dicht houden omdat ze anders worden geconfronteerd met represailles van Noaberkacht-ambtenaren.

Het moet niet gekker worden! Ontslaan die bende!

Gemeenteraadsleden staan volledig in hun hemd, want doorsnee burgers denken dat de raad hier vanaf weet en deze aanpak ook heeft goedgekeurd.

De Raad zit er gewoon voor spek en bonen bij, want de chanterende ambtenaren gaan lekker hun eigen gang.

Wordt eindelijk eens wakker en eis dat er onmiddellijk een eind komt aan deze chantagepraktijken! Nu blijkt hoe belangrijk het is dat de raad haar controlerende taak serieus neemt, want als je dit allemaal laat gebeuren dan ben je uiteindelijk mede-verantwoordelijk.

Dat moet je niet willen. Het primaat behoort te liggen bij de Dinkellandse gemeenteraad. Die moet alle gedelegeerde bevoegdheden terughalen, een onafhankelijke rekenkameronderzoek naar het reilen en zeilen bij Noaberkracht laten instellen, onmiddellijke een eind maken aan de chantagepraktijken en ambtenaren ontslaan die zich hier schuldig aan hebben gemaakt.

Dinkelland is inmiddels het lachertje van Twente. Er gaat daar praktisch niets goed, omdat daar niet op een eerlijke, transparante en open wijze politiek wordt bedreven. Dit heeft er toe geleid dat de burgers bang zijn. Angst regeert in Dinkelland. Je zal daar maar wonen!OVERIG NIEUWS
Karin Mulders is een grote huichelaar door actie niet te beschouwen als een politieke activiteit
DE ARROGANTIE DRUIPT ER VANAF BIJ D66-VOORMAN PECHTOLD
ANGST REGEERT IN DINKELLAND DOOR CHANTAGEPRAKTIJKEN 'NOABERKRACHT'
PvdA-STER KARIN MULDERS BEDRIJFT POLITIEK VIA FACEBOOK VANAF IBIZA
DE WYLLANDRIE IS SPECULATIEOBJECT VAN LOUCHE ZAKENLIEDEN GEWORDEN
FEYENOORD DREIGT DE KAMPIOEN VAN DE ARMOEDE TE WORDEN
ONDERZOEK ZOU WEL EENS GEVOLGEN KUNNEN HEBBEN VOOR KNOL EN WESTERHOFF
Korpschef Akerboom moet opstappen na poging chantage De Telegraaf
EXTRA VRIJE DAG VOOR AMBTENAREN OP KOSTEN VAN DE BURGERS IS A-SOCIAAL
SCHAF DIE KONINKLIJKE ONDERSCHEINDINGEN AF
Politie en Justitie moeten gemaakte fouten bij inval in home 'Vak P' toegeven
TWEEDE BESTUURSCRISIS DINKELLAND DREIGT
GEMEENTERAAD DINKELLAND IS A-SOCIAAL
STATEN VAN OVERIJSSEL MOETEN MEER HUN TANDEN LATEN ZIEN
OPTREDEN POLITIE IN GROLSCH VESTE VERGT NADER ONDERZOEK
Algemeen | Sport | Politiek | Morgen | Ondernemend | Uitgaan | Twentenaar | Column