Algemeen | Sport | Politiek | Morgen | Ondernemend | Uitgaan | Twentenaar | Column
MORGEN
PvdA-RAADSCOMMISSIELID MULDERS DOET OPROEP TOT BURGERLIJKE ONGEHOORZAAMHEID VANAF HAAR VAKANTIEADRES IBIZA
Geschreven op: 15 mei 2017

VVD-wethouder Benno Brand daagt PvdA uit om met uitgewerkt plan voor kinderboerderij inclusief financiering te komen

EXCLUSIEF door René Leget DENEKAMP - ,,Als de PvdA in de gemeenteraad van Dinkelland vindt dat de leegstaande boerderij aan de Meester Mulderstraat in Denekamp verbouwd moet worden tot kinderboerderij annex theehuis dan zal de fractie met een voorstel moeten komen. Dan zal de gemeenteraad wel beoordelen of de benodigde krediet van 700.000 euro beschikbaar komt of niet''.

Dit zegt VVD-wethouder Benno Brand in een interview met Twente@ctueel.

Aanleiding voor het gesprek is de oproep die het raadscommissielid Karin Mulders vanaf haar vakantieadres op Ibiza namens de PvdA-fractie doet om de sloop van boerderij Aveskamp te voorkomen door de indiening van bezwaarschriften tegen het bestemmingsplan die de bouw van woningen op de vrijkomende plek mogelijk moet maken.

Haar vakantie biedt Karin Mulders kennelijk onvoldoende afleiding, want vanaf Ibiza roept zij de Denekampers via Facebook op om massaal bezwaarschriften tegen het bestemmingsplan Meester Mulderstraat in te dienen om daarmee de sloop van boerderij Aveskamp te voorkomen

Brand neemt nog net niet de term ' bestuurlijke en burgerlijke ongehoorzaamheid' in de mond, maar het is wel duidelijk dat de wethouder het onjuist vindt dat een fractie oproept om bezwaarschriften in te dienen.

De Dinkellandse VVD-wethouder Benno Brand: ,,Onjuist dat PvdA-fractie Denekampers oproept om bezwaarschriften in te dienen''.

,,Dat is principieel, maar ook moreel onjuist. Als politieke partij heb je de gemeenteraad als podium/platform om voorstellen in te dienen ter bespreking. Dat is de plek waar dat moet gebeuren. Het is onjuist om uit onvrede over het feit dat je je zin niet krijgt burgers oproept om bezwaar te maken tegen het bestemmingsplan. De PvdA is van het padje af en maakt zich zo volkomen belachelijk''.

Brand wijst er bovendien op dat de gemeenteraad al in 2010 door de vaststelling van de vastgoednota heeft besloten dat de voormalige boerderij Aveskamp, die al jaren leeg staat, te slopen en op het vrijkomende terrein de bouw van vrije sector woningen toe te staan. ,,De raad heeft dit besloten. Dat heeft de PvdA-fractie te respecteren. Dat moet je niet achteraf alsnog je gelijk proberen te halen. De PvdA-fractie moet gewoon een democratisch genomen besluit respecteren. De sociaal democraten zijn niet groot genoeg of hebben onvoldoende goede voorstellen die op steun van de meerderheid in de raad kan rekenen. Maak volgend jaar van Aveskamp een verkiezingsitem, dan kunnen de kiezers zich hier over uitspreken''.

De wethouder denkt dat het een verkiezingsstuntje van de PvdA is om in een keer zo veel stampij over Aveskamp te maken.

Vooralsnog krijgt de PvdA geen steun vanuit de buurt, want het onderwerp leeft totaal niet. Brand wijst er op dat er ook voldoende draagvlak vanuit de bevolking moet zijn om een kinderboerderij met gemeenschapsgeld te kunnen realiseren.

Brand heeft al uitgerekend dat daarmee een slordige 700.000 euro is gemoeid. ,,De PvdA zal moeten aangeven waar dit geld vandaan moet komen. Het is makkelijk om van alles te roepen en niet thuis te geven als de knip moet worden getrokken. De PvdA roept maar wat, zonder te komen met een uitgewerkt voorstel, laat staan dat de financiering rond is''.

Gezien de verhoudingen in de gemeenteraad is het pleidooi van de PvdA-fractie voor realisatie van een kinderboerderij bij voorbaat kansloos, zeker nu de sociaal democraten oproepen tot burgerlijke en bestuurlijke ongehoorzaamheid, geen uitgewerkt plan heeft en ook niet kan aangeven hoe het plan gefinancierd moet worden.

Brand vindt dat het PvdA-plan nergens op gebaseerd is en derhalve geen schijn van kans maakt.

Lees ook de column van De Tegel en oordeel over de stelling over deze kwestie elders op deze nieuwswebsite!OVERIG NIEUWS
'AANSCHUIVEN BIJ DIT MOTORBLOK IS POLITIEKE ZELFMOORD'
'E-BIKE FABRIKANT STELLA MISLEIDT KLANTEN'
VVD WIL NIET OPNIEUW ONGECONTROLEERDE INSTROOM ASIELZOEKERS
GEMEENTEN MOGEN GEBIEDSVERBODEN VOOR AGRESSIEVE HONDEN OPLEGGEN
200 WINKELS VAN BLOKKER EN MARSKRAMER GAAN DICHT
PvdA-RAADSCOMMISSIELID MULDERS DOET OPROEP TOT BURGERLIJKE ONGEHOORZAAMHEID VANAF HAAR VAKANTIEADRES IBIZA
HOOFDKLASSE LONKT VOOR STERK WHC
BESTUURSRECHTER BESLIST DAT HOME 'VAK P' DICHT BLIJFT
PLAATSING ZENDMAST NABIJ ZWEMBAD KUIPERBERG IS NIET TIJDELIJK
'GELOOFWAARDIGHEID PROVINCIE OVERIJSSEL IN HET GEDING'
D66 LAAKT SLECHTE COMMUNICATIE OVER ZENDMAST IN OOTMARSUM
POPULAIRE SCHOOLCAMPUS KEERT TERUG BIJ ALBERT HEIJN
HENGELO'S INITIATIEF WINT PRIJS 'APPELTJE VAN ORANJE'
ANITA TEN DAM VOORZITTER VERTROUWENSCOMMISSIE BENOEMING NIEUWE BURGEMEESTER DINKELLAND
POLITIE IN OPSPRAAK NA POGING TOT CHANTAGE 'DE TELEGRAAF'
Algemeen | Sport | Politiek | Morgen | Ondernemend | Uitgaan | Twentenaar | Column