Algemeen | Sport | Politiek | Morgen | Ondernemend | Uitgaan | Twentenaar | Column
ONDERNEMEND
DINKELLANDSE POLITIEK VERZUIMT CLAIM TE LEGGEN OP DE AGENDA VAN TWENTE
Geschreven op: 11 april 2017

Door gebrek aan visie en lef wordt er geen bijdrage in miljoenenverbouwing van 'Dorper Esch' gevraagd

EXCLUSIEF door René Leget DENEKAMP - De Dinkellandse politiek laat een uitgelezen kans om een miljoenensubsidie als bijdrage in de 5,6 miljoen die gemoeid zijn met de verbouwing van het sporthal annex zwembadcomplex 'Dorper Esch' in de wacht te kunnen slepen aan haar neus voorbij gaan.

Dat is een gemiste kans, want de gemeente Dinkelland kan en mag een claim leggen op de miljoenen euro's die de 14 Twentse gemeenten in een fonds (de agenda van Twente) hebben gestort. Hoewel die Agenda binnenkort teneinde loopt, wordt er momenteel volop gediscussieerd over een voortzetting: Agenda van Twente 2.0.

Mocht de Dinkellandse raad besluiten om daarmee verder te gaan dan zal de gemeente ieder jaar 200.000 euro aan contributie moeten afdragen.

Aangezien de Dinkellandse raad verzuimt om een claim te leggen op de gezamenlijke Twentse pot, betaalt de gemeente meer eigen bijdrage dan dat er geld in de vorm van subsidie terugkomt.

De gemeente Hellendoorn heeft destijds wel met succes een bijdrage uit de 'Agenda van Twente' gekregen als bijdrage in de kosten voor de bouw van een nieuw zwembad. Hoewel er daardoor een precedent is geschapen, verzuimt Dinkelland om daar gebruik van te maken.

De woordvoersters van de fracties verzuimden dinsdagavond de bespreking van de Agenda van Twente nieuwe stijl in de vergadering van de algemene raadscommissie aan te grijpen om voor subsidiering van de 'Dorper Esch' te pleiten.

CDA-woordvoerder Edo van Bree keerde het om. Hij wil pas over de bijdrage van de gemeente aan het fonds praten nadat er eerst overeenkomstig is over aan welke projecten de miljoenen worden besteed. De bestuurspraktijk is echter dat gemeenten zelf claims moeten leggen op de miljoenenpot.

Zoals gebruikelijk werd een vrijblijvende gedachtenwisseling zonder concrete conclusies afgesloten. Uit de bijdragen van de woordvoerders was af te leiden dat de fracties één week voor de bespreking van de Agenda van Twente 2.0 na anderhalf jaar babbelen nog steeds geen standpunt hebben. Opnieuw geeft de gemeenteraad er blijk van de belangen van de burgers niet adequaat te kunnen behartigen.

Deskundigen zeggen dat Dinkelland zeker een subsidie van 1 miljoen euro aan subsidie kan claimen. Om de kansen daarop te vergroten kan de gemeente eisen dat het deelname aan de Agenda van Twente gaat beéndigen als er geen subsidie komt voor de 'Dorper Esch'.

Twente@ctueel gaat aan VVD-wethouder Benno Brand vragen waarom Dinkelland meer aan de Agenda van Twente betaalt dan het aan bijdragen terugkrijgt.

Wordt vervolgd!OVERIG NIEUWS
HUIS-AAN-HUIS OPROEP PvdA VOOR BURGERLIJKE ONGEHOORZAAMHEID VALT VERKEERD IN DENEKAMP
'DE OASE' WINT BOERDERIJ PROVINCIE OVERIJSSEL
UITSLUITING PVV BREEKT DE POLITIEK NU OP
KWESTIE RSC KOMT IN STROOMVERSNELLING DOOR PUBLICATIES OP TWENTE@CTUEEL
'CHANTAGEPRAKTIJKEN BIJ DE GEMEENTE DINKELLAND'
PERMANENTE BEWONING IN 'DE WYLLANDRIE' IS UIT DEN BOZE
BOERENPROTEST TEGEN VERBOD OP SCHEUREN VAN GRASLAND
OOTMARSUM VREEST MASSALE INVASIE POOLSE WERKNEMERS NA VERKOOP WYLLANDRIE
OVERIJSSELSE COMMISSARIS OPVALLEND KRITISCH OVER PROFIELSCHETS BURGEMEESTER DINKELLAND
ANGST VOOR LANGDURIGE LEEGSTAND GEBOUW 'DE WYLLANDRIE'
BROKKENPILOOT ANITA TEN DAM MAG GEEN VOORZITTER VAN DE VERTROUWENSCOMMISSIE WORDEN
PVV EIST OPENBAARHEID CRIMINALITEITSCIJFERS OVER ASIELZOEKERS IN OVERIJSSEL
PROVINCIE OVERIJSSEL LAAT BURGERS NIET MEEPROFITEREN VAN MILJOENEN-MEEVALLER
'SLUIZEN BIJ DELDEN EN HENGELO ZIJN KNELPUNTEN'
GROTE ONRUST IN OOTMARSUMSE WIJK STOBBENKAMP OVER KOMST 40 METER HOGE ZENDMAST
Algemeen | Sport | Politiek | Morgen | Ondernemend | Uitgaan | Twentenaar | Column