Algemeen | Sport | Politiek | Morgen | Ondernemend | Uitgaan | Twentenaar | Column
ONDERNEMEND
SPEAKERINCIDENT BEWIJST ZWAKKE COMMUNICATIE POLITIE OOST NEDERLAND
Geschreven op: 14 april 2017

Excuses zijn op zijn plaats en de leiding moet maatregelen treffen

ANALYSE door René Leget ENSCHEDE - De politieinval in het home van supportersvereniging vak P heeft op een schrijnende wijze duidelijk gemaakt dat de politie Oost Nederland niet in staat is om goede en vooral duidelijke teksten te schrijven.

Dat is niet alleen laakbaar, maar ook nog eens levensgevaarlijk. De ontruiming van een vol stadion tijdens een wedstrijd vergt een uiterst zorgvuldige communicatie, want anders vallen er gewonden of zelfs doden. Het mag een wonder heten dat dit niet is gebeurd.

De voorlichters van de politie komen hier niet mee weg door het te gooien op een communicatiestoornis.

Dergelijke grote operaties vergen een zorgvuldige voorbereiding, waarbij het accent dient te liggen op het voorkomen van onrust en geweldsescalatie.

Dit  doel is niet bereikt, eerder het tegenovergestelde.

Door om te roepen dat iedereen op gezag van de politie het stadion tijdens de wedstrijd moest verlaten, werd het publiek de stuipen op het lijf gejaagd. Wat is hier aan de hand? Een terroristische aanslag? Het is in deze tijd niet zo vreemd als daar meteen de gedachten naar uit gaan.

Zo'n kapitale fout - niet het hele stadion, maar alleen vak P moest worden ontruimd - corrigeer je met een twitterbereid dat het om een onderzoek van de politie naar drugs gaat.

Ook deze mededeling was uitermate dom. want de mensen die in het bezit waren van te veel of verboden drugs werden daardoor in de gelegenheid gesteld om dat spul te dumpen. Het is dan ook geen wonder dat er maar drie verdachten in het stadion konden worden gehouden.

Wat een amateurisme!

Woordvoerster Chantal Westerhof heeft een brevet van onvermogen afgegeven. Iemand die een politiepak aantrekt is nog geen goede communicatieadviseur. Het schrijven van goede teksten vergt journalistieke vaardigheden.

Die bezitten ze bij politie Oost Nederland niet. Biedt daarvoor je excuses  aan en probeer je er niet achter te verschuilen dat het Openbaar Ministerie leading is omdat deze instantie opdracht voor de politie-inval heeft gegeven.

De verkeerde tekst voor de stadionspeaker staat niet op zichzelf, want de kwaliteit van de persberichten die de politiewoordvoerders schrijven is ook bedroevend slecht. Een agent die van de straat wordt geplukt is nog een goede communicatie-adviseur.

Men zal er wel het zwijgen toe doen, want de politie maakt nooit fouten. Het is dan ook wachten op het volgende incident, waarbij door een slechte communicatie de politie weer een pleefiguur slaat.

 OVERIG NIEUWS
POLITIE RIJDT GESTOLEN AUTO KLEM OP A 1 BIJ HOLTEN
TOELATING EENRICHTINGSVERKEER OP DINKELLANDSE NICOLAASPLEIN IN ONDERZOEK
LOKAAL DINKELLAND IS HYPOCRIET
'HET SPEELKWARTIERTJE VOOR DINKELLANDSE CDA-WETHOUDER DUURSMA IS VOORBIJ'
POASKEARLS KINDEREN AAN HUIS IN PARTY LOUNGE VAN CAMPING KUIPERBERG
SPEAKERINCIDENT BEWIJST ZWAKKE COMMUNICATIE POLITIE OOST NEDERLAND
DINKELLANDSE POLITIEK VERZUIMT CLAIM TE LEGGEN OP DE AGENDA VAN TWENTE
VNG OVERIJSSEL HEEFT HET NA 100 JAAR NOG STEEDS NIET BEGREPEN
MY OFFICE-FORMULE UITKOMST VOOR STARTENDE ONDERNEMERS IN OOST NEDERLAND
ASPERGE STEEKT DOOR ZONNIG WEER VROEG DE KOP OP
BELASTINGTELEFOON MOET VRAGEN BETER GAAN BEANTWOORDEN
KLUIVERT GOKTE GEDWONGEN OP UITSLAGEN WEDSTRIJDEN FC TWENTE
OVERIJSSELSE POLITIEK ALS SPRINGPLANK NAAR HET KAMERLIDMAATSCHAP
50PLUS HEKELT 'SUGGESTIEVE HOUDING' GS OVER PERMANENTE BEWONING VAKANTIEHUISJES
POLITIEK IN TWENTERAND IS OPGELUCHT DAT BURGEMEESTER VISSER VERTREKT
Algemeen | Sport | Politiek | Morgen | Ondernemend | Uitgaan | Twentenaar | Column