Algemeen | Sport | Politiek | Morgen | Ondernemend | Uitgaan | Twentenaar | Column
ONDERNEMEND
LOKAAL DINKELLAND IS HYPOCRIET
Geschreven op: 21 april 2017

Door jarenlang kritiekloos ja-knikken kampt de gemeente nu met grote tekorten

ANALYSE door René Leget DENEKAMP - Uitgerekend Lokaal Dinkelland, de fractie die door jarenlang 'ja knikken' verantwoordelijk is voor de miljoenen euro's die de gemeente Dinkelland aan verliezen leed doordat de Raad van State een streep zette door grote projecten, grijpt de aanstaande vereenvoudiging van de 'Ladder voor duurzame verstedelijking' aan om achteraf toch nog haar gelijk te halen. Je moet het maar durven!

Gedane zaken nemen geen keer! Door het wanbeleid van Lokaal Dinkelland en vooral de eigenwijze inmiddels ex-wethouder Loes Stokkelaar zit de gemeente Dinkelland nu opgescheept met enorme tekorten.

Het water is inmiddels zo ver tot aan de lippen gestegen dat het college van B. en W. de aandelen in Twence voor ruim 5 miljoen euro wil verkopen om daarmee de gaten die Lokaal Dinkelland heeft veroorzaakt te kunnen dekken.

Oorzaak van alle ellende is dat de fractie van Lokaal Dinkelland haar controlerende taak niet waar maakte door blindelings akkoord te gaan met grote, prestige projecten zoals de Commanderie, zonder dat er werd aangegeven of er lokaal en vooral regionaal behoefte was aan peperdure woningen.

Hoewel het Rijk eist dat een dergelijke toets aan de 'Ladder van duurzame verstedelijking' verplicht is, had Lokaal Dinkelland daar lak aan. De eigenwijze wethouder Stokkelaar meende het beter te weten dan de Raad van State. Het gevolg was dat zij keihard werd teruggefloten met als gevolg dat zij na haar vertrek enorme lijken in de kast heeft achtergelaten.

Een onderwijzeres is geen goede bestuurder. Als wethouder moet je willen luisteren, maar dat kan een onderwijzeres niet, want die is niet anders gewend dan dat ze altijd gelijk heeft.

Stokkelaar zou zich moeten schamen. Zij dupeerde de burgers en zit nu op kosten van dezelfde burgers met een riante wachtgelduitkering thuis. Te bizar voor woorden!

Als je dit allemaal in ogenschouw neemt dan komt het wel erg hypocriet over dat Lokaal Dinkelland deze kwestie toch weer oprakelt. Woordvoerster Kortink wil van het college weten wat de gevolgen zijn van de vereenvoudiging van de 'Ladder voor duurzame verstedelijking'.

Kortink vraagt naar de bekende weg. Alleen voor nieuwe projecten kan dit gevolgen hebben; voor inmiddels lopende en afgeronde projecten heeft dit geen gevolgen. Dat kan zelfs een kind beredeneren.

Het is ronduit komisch dat Lokaal Dinkellland, de partij die altijd schijt heeft gehad aan de 'Ladder', nu op eens deze kwestie op de politieke agenda zet. Eigenlijk zou er een rekenkameronderzoek gehouden moeten worden. Dan zal de discutabele rol van Lokaal Dinkelland aan het licht komen.

Het zou heel goed zijn dat er met het oog op de komende gemeenteraadsverkiezingen glashard duidelijk wordt welke kwalijke rol Lokaal Dinkellland heeft gespeeld bij grote projecten die door wanbeleid grote fiasco's werden.

Dan wordt duidelijk dat Lokaal Dinkelland door het niet waar maken van haar controlerende taak en de levering van slechte wethouders de gemeente Dinkelland zwaar heeft gedupeerd. Het is aan de kiezers om Lokaal Dinkelland daar volgend jaar zwaar voor af te straffen.

De partij gokt er op dat de doorsnee kiezer het door desinteresse niet weet dat Lokaal Dinkelland er een puinhoop van heeft gemaakt. Wie zich enigszins in de lokale politiek verdiept weet wel beter. Lokaal Dinkelland heeft het vertrouwen van de kiezers beschaamd. Het is dan ook erg hypocriet om achteraf net te doen alsof je toen wel gelijk hebt gehad. Het hoogste rechtscollege van ons land, de Raad van State, bestaat niet uit domme jongens. De fractie van Lokaal Dinkelland helaas wel!

  OVERIG NIEUWS
HUIS-AAN-HUIS OPROEP PvdA VOOR BURGERLIJKE ONGEHOORZAAMHEID VALT VERKEERD IN DENEKAMP
'DE OASE' WINT BOERDERIJ PROVINCIE OVERIJSSEL
UITSLUITING PVV BREEKT DE POLITIEK NU OP
KWESTIE RSC KOMT IN STROOMVERSNELLING DOOR PUBLICATIES OP TWENTE@CTUEEL
'CHANTAGEPRAKTIJKEN BIJ DE GEMEENTE DINKELLAND'
PERMANENTE BEWONING IN 'DE WYLLANDRIE' IS UIT DEN BOZE
BOERENPROTEST TEGEN VERBOD OP SCHEUREN VAN GRASLAND
OOTMARSUM VREEST MASSALE INVASIE POOLSE WERKNEMERS NA VERKOOP WYLLANDRIE
OVERIJSSELSE COMMISSARIS OPVALLEND KRITISCH OVER PROFIELSCHETS BURGEMEESTER DINKELLAND
ANGST VOOR LANGDURIGE LEEGSTAND GEBOUW 'DE WYLLANDRIE'
BROKKENPILOOT ANITA TEN DAM MAG GEEN VOORZITTER VAN DE VERTROUWENSCOMMISSIE WORDEN
PVV EIST OPENBAARHEID CRIMINALITEITSCIJFERS OVER ASIELZOEKERS IN OVERIJSSEL
PROVINCIE OVERIJSSEL LAAT BURGERS NIET MEEPROFITEREN VAN MILJOENEN-MEEVALLER
'SLUIZEN BIJ DELDEN EN HENGELO ZIJN KNELPUNTEN'
GROTE ONRUST IN OOTMARSUMSE WIJK STOBBENKAMP OVER KOMST 40 METER HOGE ZENDMAST
Algemeen | Sport | Politiek | Morgen | Ondernemend | Uitgaan | Twentenaar | Column