Algemeen | Sport | Politiek | Morgen | Ondernemend | Uitgaan | Twentenaar | Column
ONDERNEMEND
KWESTIE RSC KOMT IN STROOMVERSNELLING DOOR PUBLICATIES OP TWENTE@CTUEEL
Geschreven op: 17 mei 2017

Door onthulling komt akkoord tussen Dinkelland en bestuur RSC eerder naar buiten

EXCLUSIEF door René Leget DENEKAMP/ROSSUM - Publicaties op Twente@ctueel hebben de al jaren slepende onderhandelingen tussen de gemeente Dinkelland en het bestuur van de Rossumse voebalvereniging RSC over de vervanging van de versleten toplaag van het kunstgrasveld en de overdracht van het eigendom van het complex van de gemeente naar de club in een stroomversnelling gebracht.

Dit blijkt uit dit gezamenlijke persbericht van de gemeente en RSC die naar aanleiding van onthullingen op deze site is uitgebracht:

,,Het bestuur van voetbalvereniging RSC/Stichting Maalland en wethouder Benno Brand zijn tot een voorstel gekomen over de vervanging van het kunstgrasveld en de privatisering van de buitenaccommodatie. Het college van Dinkelland heeft hier vandaag mee ingestemd. De leden van RSC nemen tijdens de Algemene Ledenvergadering op 22 mei een besluit, de gemeenteraad volgt op 27 juni.

Voetbalvereniging RSC/Stichting Maalland en de gemeente Dinkelland hebben gesprekken gevoerd over vervanging van het kunstgrasveld en over de overdracht van het groot onderhoud en vervanging van de velden. In het verleden had voetbalvereniging RSC als enige vereniging aangegeven niet voor overdracht te kiezen. Daarop is een gebruiksovereenkomst voor de velden vastgesteld. Naar aanleiding van het verzoek om de toplaag van het kunstgrasveld te vervangen, zijn beide partijen weer met elkaar in gesprek gegaan. Met een positieve uitkomst.

“In een aantal constructieve gesprekken, die de gemeente op ons initiatief met ons heeft gevoerd, zijn wij tot dit gezamenlijke voorstel gekomen”, aldus Tijkotte. De gesprekken verliepen in goede harmonie, maar er is nog niets besloten. Wij leggen het voorstel vol vertrouwen voor aan onze leden. De keuze is aan hen.”

Wethouder Benno Brand is tevreden over het verloop van de gesprekken: “Ook wij hebben de gesprekken met RSC als positief ervaren. We hebben nu een voorstel liggen waar beide partijen zich volgens mij in kunnen vinden. Zoals gezegd moeten eerst de ledenvergadering van RSC en de gemeenteraad nog een besluit nemen. Als alle partijen akkoord gaan, zijn er geen uitzonderingen meer en zijn alle accommodaties en velden in beheer van de verenigingen zelf.”

Bij de foto hieronder: RSC-voorzitter Benny Tijkotte is zeer blij met de deal met de gemeente Dinkelland, die hij maandag met een positief advies aan de leden voorlegt in een extra, buitengewone ledenvergadering. Deze al jaren slepende kwestie is door publicaties van Twente@ctueel in een stroomversnelling terecht gekomen Foto Twente@ctueel/copyrightOVERIG NIEUWS
HUIS-AAN-HUIS OPROEP PvdA VOOR BURGERLIJKE ONGEHOORZAAMHEID VALT VERKEERD IN DENEKAMP
'DE OASE' WINT BOERDERIJ PROVINCIE OVERIJSSEL
UITSLUITING PVV BREEKT DE POLITIEK NU OP
KWESTIE RSC KOMT IN STROOMVERSNELLING DOOR PUBLICATIES OP TWENTE@CTUEEL
'CHANTAGEPRAKTIJKEN BIJ DE GEMEENTE DINKELLAND'
PERMANENTE BEWONING IN 'DE WYLLANDRIE' IS UIT DEN BOZE
BOERENPROTEST TEGEN VERBOD OP SCHEUREN VAN GRASLAND
OOTMARSUM VREEST MASSALE INVASIE POOLSE WERKNEMERS NA VERKOOP WYLLANDRIE
OVERIJSSELSE COMMISSARIS OPVALLEND KRITISCH OVER PROFIELSCHETS BURGEMEESTER DINKELLAND
ANGST VOOR LANGDURIGE LEEGSTAND GEBOUW 'DE WYLLANDRIE'
BROKKENPILOOT ANITA TEN DAM MAG GEEN VOORZITTER VAN DE VERTROUWENSCOMMISSIE WORDEN
PVV EIST OPENBAARHEID CRIMINALITEITSCIJFERS OVER ASIELZOEKERS IN OVERIJSSEL
PROVINCIE OVERIJSSEL LAAT BURGERS NIET MEEPROFITEREN VAN MILJOENEN-MEEVALLER
'SLUIZEN BIJ DELDEN EN HENGELO ZIJN KNELPUNTEN'
GROTE ONRUST IN OOTMARSUMSE WIJK STOBBENKAMP OVER KOMST 40 METER HOGE ZENDMAST
Algemeen | Sport | Politiek | Morgen | Ondernemend | Uitgaan | Twentenaar | Column