Algemeen | Sport | Politiek | Morgen | Ondernemend | Uitgaan | Twentenaar | Column
SPORT
SUPER PAASWEEKEINDE VOOR WHC
Geschreven op: 15 april 2017

Wezepers winnen tweede periodetitel en zien marge ten opzichte van koploper Berkum slinken tot maar één punt

EERSTE KLASSE ZATERDAG VOETBAL door René Leget WEZEP - Loon naar werken, dat kreeg zaterdag eerste klasser WHC. De Wezepers beloonden zichzelf voor de revelatie van het seizoen door via een eclatante 5-1 thuiszege op naaste concurrent Bennekom de tweede periodetitel in de wacht te slepen.

De vreugde daarover werd nog eens vergroot toen na afloop bekend werd dat koploper Berkum in de uitwedstrijd tegen DUNO D met 4-2 onderuit was gegaan. Daardoor slinkt de marge tussen beide ploegen, die vorige week nog opliep tot 4 punten, tot maar één punt.

1. Berkum 22-53 +47

2. WHC 22-52 +27

3. DUNO D 22-47 +35

4. Bennekom 22-45 +21

Gezien de geringe onderlinge verschillen belooft de slotfase van de competitie in de strijd om de titel en daarmee promotie naar de hoofdklasse ongemeen spannend te worden.

De ontlading was groot bij WHC-trainer Wiljan Mossing Holsteyn (op de voorgrond) en zijn aanvoerder Vincent Oosterkamp toen na de 5-1 zege op Bennekom de tweede periodetitel veilig werd gesteld. Exclusieve foto Twente@ctueel/copyright 

Ondanks dat de thuisclub slecht uit de startblokken tevoorschijn kwam, viel het openingsdoelpunt al na twee minuten. Als er WHC-er was die men dit doelpunt gunde, dan was dat Jasper van der Stouw wel. Vorige was hij in de uitwedstrijd tegen DOS 37 nog de schlemiel, toen hij op onfortuinlijke wijze in blessuretijd een eigen doelpunt maakte, waardoor WHC twee dure punten verlies leed.

Bennekom had kunnen weten dat WHC over een sterke 'luchtmacht' beschikt. Steevast komen Vincent Oosterkamp en Jasper van der Stouw bij corners en vrije trappen naar voren om kopduels aan te gaan. Dit keer was Van der Stouw doeltreffend.

Een ware opsteker voor de thuisclub en vooral ook voor Van der Stouw zich daarmee volledig revancheerde voor de blunder van vorige week.

Jasper van der Stouw (links) glunderde na afloop van het duel WHC-Bennekom. Hij scoorde het openingsdoelpunt en revancheerde zich voor het eigen doelpunt dat hij tegen DOS 37 scoorde, waardoor de Wezepers vorige week twee dure punten verloren Foto Twente@ctueel/copyright

 Hoewel de vroege openingsgoal een behoorlijke dreun was voor de gasten, ging Bennekom toch op zoek naar de gelijkmaker. Door goed combinatiespel werd het regelmatig gevaarlijk voor het doel van de uitblinkende keeper Jasper Kuiper. Nadat hij paar goede reddingen had verricht, kon ook hij niet voorkomen dat Martijn Klein-Holte in de dertigste minuut de gelijkmaker scoorde.

Tot grote irritatie van Mossing Holsteyn waren de spitsen niet goed aanspeelbaar. Desondanks slaagde de absolute uitblinker Mitchel Dijkhof - hij verrichtte veel arbeid op het middenveld en gaf veel splijtende passes - er in met een geplaatst schot WHC op 2-1 voorsprong te zetten. Dat was tevens de ruststand.

De donderspeech die Wiljan in de rust afstak sorteerde effect. WHC zette meteen druk. De aanvallen kwamen beter uit de verf omdat de spitsen beter werden aangespeeld.

Clubtopscoorder Ozhan Kardag (hij was op de bank gestart maar viel al snel in nadat Kevin Siemelink met een pijnlijke blessure uitviel) bewees opnieuw zijn waarde door maar liefst twee goals voor zijn rekening te nemen. Ze zullen bij WHC er wel spijt van hebben dat hij aan het eind van het seizoen vertrekt. Kardag is goed voor veel goals.

Ook tegen Bennekom was Kardag beslissend. Hij weet zich steeds weer goed op te stellen. Vervolgens heeft hij het vermogen om koppend of met een geplaatst schot doel te treffen. Kardag was weer het goud haantje. Hij bracht Bennekom de genadeklap toe. Exclusieve foto's Twente@ctueel/copyright

Jelle Post was ook goed op dreef. A la Rensenbrink (het slangenmens) slalomde hij regelmatig door de Bennekom-defensie. Zijn ijver werd dan ook in 73ste minuut beloond met een fraaie goal, 4-1

 

WHC-er Jelle Post is Bennekom-doelman Christiaan de Haan te snel af

Niemand minder dan Kardag gooide in de 80-ste minuut de wedstrijd definitief in het slot door de 5-1 voor zijn rekening te nemen.

Al met al bekroont WHC het goede seizoen met een meer dan verdiende periodetitel. Als WHC net als Ajax in een flow terecht komt dan is de titel zeker haalbaar. Beter rechtstreeks promoveren naar de hoofdklasse dan nacompetitie te moeten spelen.

WHC - Bennekom 5-1 (2-1) Jasper van der Stouw 1-0 (2); Martijn Klein-Holte 1-1 (30); Mitchel Dijkhof 2-1 (32); Ozhan Kardag 3-1 (49); Jelle Post 4-1 (73), Ozhan Kardag 5-1 (80)  

De overige uitslagen in de eerste klasse D:

Hulzense Boys - SVZW 0-7

De Esch - DOS37 3-1

DUNO D - Berkum 4-2

Go Ahead Kampen - Nunspeet 0-4

 OVERIG NIEUWS
» NIET DE PvdA DINKELLAND MAAR DE BURGERS BEPALEN OF ER EEN KINDERBOERDERIJ MOET KOMEN
» AJAX NAAR HALVE FINALE EUROPA LEAGUE
» STEGGINK VOORKOMT CRISIS DOOR TOEZEGGING
» GEEN VERBOD OP UITBRENGEN BOD OP HUIS ZONDER ONTBINDENDE VOORWAARDEN
» SUPER PAASWEEKEINDE VOOR WHC
» PERIODETITELKANDIDAAT WHC LIJDT AAN HET FEYENOORD SYNDROOM
» ONTKETEND AJAX MAAKT INDRUK OP EUROPEES NIVEAU
» NIEUWE D66-GEDEPUTEERDE IS BEREID NAAR OVERIJSSEL TE VERHUIZEN
» 'SUPPORTERSHOME VAK P BIJ FC TWENTE MINIMAAL JAAR DICHT'
» JOOP MUNSTERMAN SCHOLD FC TWENTE PRIVELENING VAN 2,1 MILJOEN EURO KWIJT
» AJAX HEEFT FEYENOORD TOT OP ÉÉN PUNT GENADERD
» 'IK ZET TITEL VOOR WHC GEVOELSMATIG UIT MIJN HOOFD'
» FC TWENTE WAS NIET MEER BAAS IN EIGEN SUPPORTERSHOME
» PSV VERLIEST TWEE DURE PUNTEN NA GELIJKSPEL TEGEN FC TWENTE
» B. EN W. GEVEN BIZ IN OOTMARSUM EEN TWEEDE KANS
Algemeen | Sport | Politiek | Morgen | Ondernemend | Uitgaan | Twentenaar | Column