Algemeen | Sport | Politiek | Morgen | Ondernemend | Uitgaan | Twentenaar | Column
SPORT
BRAND NOEMT 'INSINUATIES' D66 OVER CHANTAGE RSC 'SCHANDALIG'
Geschreven op: 15 mei 2017

Wethouder neemt afstand van beschuldigingen van Fons Maathuis

door René Leget DENEKAMP/ROSSUM - Het belooft vanavond in de vergadering van de algemene raadscommissie in de raadzaal van het gemeentehuis in Denekamp een keiharde aanvaring te worden tussen de Dinkellandse VVD-wethouder Benno Brand en D66-raadslid Fons Maathuis. Het duo staat lijnrecht tegenover elkaar over een vermeende chantageaffaire tussen de gemeente en de Rossumse voetbalvereniging RSC.

De democraat beweert dat het bestuur van RSC door ambtenaren van de gemeente onder druk gezet zou zijn doordat aan de vervanging van de versleten toplaag van het kunstgrasveld de voorwaarde is gekoppeld dat de club ook het eigendom van het veld van de gemeente over moet nemen. Dat zou betekenen dat het dure onderhoud en op termijn de vervanging geheel voor rekening van RSC komt, terwijl de vereniging dat niet zou kunnen betalen.

Brand ontkent met klem dat het zo is gegaan. ,,Ik heb drie gesprekken met het bestuur van RSC gehad. Die verliepen in een goede sfeer, maar we waren het ook eens over de aanpak. Ik ben zelf op het veld geweest en ik heb gezien dat vervanging van de toplaag noodzakelijk is om nog meer ongelukken en daarmee gepaard gaande blessures te voorkomen. We zijn met RSC in gesprek om die vervanging te vervroegen. Daarnaast is er gesproken over privatisering. Dat is niet zo vreemd want RSC is de enige Dinkellandse vereniging die de velden nog huurt van de gemeente''.

De wethouder beweert met de hand op zijn hart dat hij het RSC-bestuur totaal niet onder druk heeft gezet en dat de privatisering een vrije keuze is van de club. Het bestuur legt dit met een positief advies voor aan de leden die daarover volgende week maandag in een buitengewone ledenvergadering in vrijheid mogen beslissen.

Aangezien de stukken met het oog op die besloten ledenraadpleging nog niet openbaar zijn, is de wethouder niet vrij om daaruit te citeren. Hij wil wel kwijt dat vervanging van de toplaag en de privatisering zeer gunstig uitpakken voor RSC en dat er zelfs nog een bijdrage van de gemeente voor de vervanging van de onderlaag komt.

Brand komt tot de slotsom dat de beschuldiging van Maathuis nergens op slaat en dat hij niet goed geinformeerd is. ,,Als Maathuis mij even had gebeld dan had ik hem dat allemaal uitgelegd. Nu ontstaat er commotie om niets''.

Dat er volgens Brand niets aan de hand is blijkt volgens hem zonneklaar uit de stukken die na de ledenvergadering beschikbaar komen en die ook nog uitvoerig aan de orde komen in de raadsvergadering. Brand is er van overtuigd dat hij de raad er van kan overtuigen dat hier sprake is van een goede deal, waarbij totaal geen chantage in het spel is geweest.

Bij de foto hieronderVVD-wethouder Benno Brand (rechts) en Fons Maathuis (D66) gaan morgenavond met elkaar in debat over de bewering van de democraat dat de Rossumse voetbalclub RSC gechanteerd zou zijn door ambtenaren van Noaberkracht Archieffoto Twente@ctueel 

De vergadering van de algemene raadscommissie wordt vanavond vanaf 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis in Denekamp gehouden en is ook live via de webcam van www.dinkelland.nl te volgen!OVERIG NIEUWS
'DINKELLAND WORDT NIET IN DE STEEK GELATEN DOOR TUBBERGEN'
WIE IS VERANTWOORDELIJK VOOR HET TOEZICHT TIJDENS SCHOOLZWEMMEN?
WHC HEEFT PROMOTIE NAAR HOOFDKLASSE VIA PLAY-OFFS NIET MEER IN EIGEN HAND
DIRK KUYT STOPT OP HOOGTEPUNT VAN ZIJN CARRIERE
BRAND NOEMT 'INSINUATIES' D66 OVER CHANTAGE RSC 'SCHANDALIG'
KUYT WIJST MET HATTRICK DE WEG NAAR DE TITEL VOOR FEYENOORD
FC TWENTE KAN 'BUURMAN' HERACLES ALMELO 'HELPEN' AAN PLAYOFFS
AJAX TREFT IN FINALE EUROPA LEAGUE MANCHESTER UNITED
PVV-ERS VAN AALST EN MULDER VERLATEN STATEN VAN OVERIJSSEL
AANSCHERPING VEILIGHEIDSEISEN KONINGSDAGVIERING IN DENEKAMP
TWEEDE KANS VOOR GEBBEN IN LOSSER IS OPMERKELIJK
EXCELSIOR BEDERFT KAMPIOENSFEEST FEYENOORD
AJAX ONDERWEG NAAR FINALE IN STOCKHOLM
NAAM NIEUWE BURGEMEESTER VAN DINKELLAND IS PAS EIND OKTOBER BEKEND
BEKERWINST VITESSE LEIDT TOT WAAR VOLKSFEEST IN ARNHEM
Algemeen | Sport | Politiek | Morgen | Ondernemend | Uitgaan | Twentenaar | Column